2024-2025 Ödüllü Resim Yarışması

“SU ALTI CANLILARINI ÇİZİYORUZ”KONULU

RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESI

1. PROJENIN ADI:

“Su Altı Canlılarını Çiziyoruz” konulu ortaokullarda resim yarışması.

1. KONUSU:

Eskişehir, ili ve ilçelerine bağlı özel ve resmi okullarda ki 5.6.7 ve 8.sınıf öğrencilerinin katılımıyla “Su Altı Canlılarını Çiziyoruz.” konulu resim yarışmasının düzenlenmesi.

1. HEDEF GRUBU:İlimiz Ortaokul öğrencileri,

4)AMACI:

a) Öğrencilerimizin su altı canlılarını araştırmalarını sağlamak.

b) Öğrencilerimize yeni canlılar keşfetmenin önemini vurgulamak,

c) Su altı dünyasını ve su altı canlılarını tanıtmak.

1.  FAALİYET TAKVİMİ:

SIRA

NO

FAALIYET TAKVİMİ

TARİH

1.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yarışmanın

İlçelere duyurulması

09.10.2024

2.

Düzenlenecek olan yarışmanın ilçe tarafından okullarımıza duyurulması

10.10.2024

3.

Okula gelen eserlerin değerlendirilmesi ve seçilen ilk on beş eserin ilçeye gönderilmesi

08.11.2024

4.

İlçeye gelen eserlerin değerlendirilmesi ve seçilen ilk on beş İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmesi

13.11.2024

5.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenecek komisyon tarafından ilçelerden gelen ilk on beş eserin değerlendirilmesi

18.11.2024

6.

ÖDÜL TÖRENİ

30.11.2024

6) UYGULAMAYA ILISKIN AÇIKLAMALAR

a. Yarışma koşulları okul müdürlüğü tarafından öğretmen ve öğrencilere duyurulacaktır.

b. Öğrenciler tarafından hazırlanmış olan eserler okul müdürlüklerine teslim edilecektir.

c. Okullarda öğretmenlerinden oluşturulacak komisyon tarafından eserler değerlendirilecek ve ilk on eser seçilecektir. (EK-1)

d. Okul müdürlüklerinde kurulan komisyon tarafından; yarışmaya katılan öğrencilerin hazırlamış oldukları eserlerin özgün olmadığı tespit edilenler tutanakla belirlenerek değerlendirmeye alınmayacaktır.

e. Komisyon tarafından seçilen ilk on eser okul idaresi tarafından onaylanarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilecektir.

f.     Okullardan gelen eserler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Eser İnceleme Komisyonu tarafından değerlendirilip, sıralama yapılmaksızın (15) eser belirlenerek tutanakla İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilecek.

g. Değerlendirme sonunda ilk üçe giren eserlerin sahibi olan öğrenciler Özel Ümit Hastanesi tarafından ödüllendirilecektir.(yer sonra belirlenecek)

7) RESIMYARIŞMASI ŞARTNAME

Konusu “Su Altı Canlılarını Çiziyoruz” konulu resim yarışma şartları:

a. İlimiz ortaokul öğrencileri katılacaktır.

b. Her yarışmacı yarışmaya yalnız bir resimle katılacaklardır.

c. Resimler 35x50 cm ölçülerinde resim kâğıdına yağlı pastel boya yapılacaktır.

d. Okul tarafından seçilen ilk on eser üst yazı ve komisyon tutanağıyla birlikte seçilmek üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve il secimi içinde seçilen eserler İl Milli Eğitim Müdürlüğüne elden teslim edilecektir.

e. Kırışmış ve yıpranmış resimler kabul edilmeyecektir.

f. Eserin ön yüzüne kesinlikle hiçbir bilgi yazılmayacak ve her yarışmacı eserinin arka yüzüne eserin etiketlenmesi aşağıda belirtilen “etiket” formatına göre yapılacaktır. Künye bilgileri olmayan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

ETİKETİ BURADAN İNDİREBİLİRSİNİZ.

g. Teslim tarihinden sonra Müdürlüğümüze ulaşan resimler değerlendirmeye alınmayacaktır.

h. Eserler incelenirken;

Kompozisyon (amaca uygunluğu),

Renklendirme (kullandığı boyanın tekniğini kullanılabilirliği)

Yaratıcılık (konuyu özgün olarak işleyebilmesi)

Temizlik ve düzen (çerçeve düzeni, kâğıdın temizliği) konularında değerlendirme yapılacaktır.

8) YARIŞMANIN GÖRÜNÜRLÜĞÜ:

Yarışma şartnamesi www.umithastanesi.com.tr sitesinde yayımlanacaktır.

9) VERİLECEK ÖDÜLLER

• Birinciye; 3 Küçük Altın
  • İkinciye; 2 Küçük Altın
  • Üçüncüye; 1 Küçük Altın
  • Mansiyon Dördüncü, Beşinci ve Altıncı Yarışmacılara Gram Altın

EK-1

………………………….MÜDÜRLÜGÜ

OKUL ESER DEGERLENDİRME KOMİSYONU TUTANAĞI

Özel Ümit Hastaneleri Geleneksel resim yarışması ilimiz genelindeki Ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen “Su Altı Canlılarını Çiziyoruz.” konulu yarışmada................adet eser “Okul Eser Değerlendirme Komisyonu” üyelerince değerlendirilmeye alınmış ve sonucunda aşağıda adı,soyadı ve sınıfı belirlenen öğrencilerin eserleri ilk onbeş eser arasına girmiştir. İşbu tutanak komisyonumuz tarafından imza altına alınmıştır.

OKUL ADI

ÖĞRENCİ ADI SOYADI

SINIFI

OKUL ESER DEGERLENDIRME KOMISYONU ÜYELERi

BRANSI

ADI SOYADI

iMZA

ÜYE ÖGRETMEN

EK-2

……………………….İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İLCE ESER DEGERLENDİRME KOMİSYONU TUTANAGI

Özel Ümit Hastaneleri geleneksel resim yarışması ilçemiz genelinde ortaokul öğrencileri arasında“Su Altı Canlılarını Çiziyoruz” konulu düzenlenen resim yarışmasında okul müdürlükleri tarafından gönderilen eserler “İlçe Eser Değerlendirme Komisyonu” üyelerince değerlendirilmeye alınmış ve sonucunda aşağıda okulu, adı, soyadı ve sınıfı belirlenen öğrencilerin eserleri ödül almaya uygun görülmüştür.

Íş bu tutanak komisyonumuz tarafından imza altına alınmıştır.

OKUL ADI

ÖĞRENCİ ADI SOYADI