Eti uygun şekilde saklamak

Eti uygun şekilde saklamak

Taze Et

  1. Buzdolabında Saklama:
    • Taze eti, buzdolabının en soğuk kısmında saklayın (genellikle 2-4°C arası).
    • Etin üzerini kapalı tutarak hava ile temasını minimuma indirin. Streç film veya hava geçirmez kaplar kullanabilirsiniz.
    • Taze et, buzdolabında 3-5 gün içinde tüketilmelidir.
  2. Dondurucuda Saklama:
    • Eti, dondurucuya yerleştirirken hava geçirmez poşet veya kaplarda saklayın.
    • Dondurucunun sıcaklığı -18°C veya daha soğuk olmalıdır.
    • Kırmızı et, 6-12 ay, beyaz et (tavuk, hindi) ise 9-12 ay boyunca saklanabilir.

Pişmiş Et

  1. Buzdolabında Saklama:
    • Pişmiş eti, buzdolabında 3-4 gün saklayabilirsiniz.
    • Pişmiş etleri kapalı kaplarda veya streç filmle kaplayarak saklayın.
  2. Dondurucuda Saklama:
    • Pişmiş eti dondurucuya yerleştirirken hava geçirmez kaplar veya poşetler kullanın.
    • Pişmiş etler, dondurucuda 2-6 ay arasında saklanabilir.

Kurutulmuş ve İşlenmiş Etler

  • Sucuk, pastırma gibi kurutulmuş ve işlenmiş et ürünleri, buzdolabında veya serin, kuru bir yerde saklanabilir.
  • Bu tür ürünlerin üzerindeki son kullanma tarihine dikkat edin ve ambalajlarını açtıktan sonra buzdolabında saklayın.

Genel Tavsiyeler

  • Eti buzdolabına veya dondurucuya koymadan önce mutlaka etiketleyin ve saklama tarihini yazın.
  • Eti çözdürmek için buzdolabında veya mikrodalga fırının çözme ayarını kullanın. Oda sıcaklığında çözülme mikroorganizma üremesine neden olabilir.
  • Çiğ et ile temas eden yüzeyleri, araç-gereçleri ve ellerinizi iyice yıkayın.

Eti uygun şekilde saklamak, hem gıda güvenliği hem de lezzet açısından önemlidir.

(0222) 335 03 35 7/24 bize ulaşabilirsiniz.