Gebelik Pilatesi Sonrası Özel Emzirme Eğitimleri

Gebelik Pilatesi Sonrası Özel Emzirme Eğitimleri

Özel Ümit Hastaneleri anne adaylarını eğitimleri ile bilgilendirmeye devam ediyor. Özel Ümit Tıp merkezin de Pilates Eğitmeni ve Yaşam Koçu Uzmanı Gülçin KAYA UĞURDAN’ Gebelik Pilatesi alan anneler, eğitim sonrası Ebe Dilek KANAT’tan doğum kasılmaları, doğum stresi , Hemşire Kübra DEMİRBAŞ’dan emzirme , emzirme teknikleri, süt oluşumu, emzirme sıklıkları ve anne sütü saklama koşulları hakkında bilgiler alıyorlar.

Ücretsiz ve Özel Emzirme Eğitimi

Emzirme eğitimleri gebelik pilatesi alan annelere birebir ve konferans şeklinde, ücretsiz olarak özel veriliyor . Gebelik pilatesi ile egzersizlerini yapan anneleri , aldıkları bu eğitimlerle hem bigilendirmek hem de terapi şeklinde bebeklerine yetebileceklerini, streslerinin ve kaygılarının azalmasını sağlama amaçlanıyor.

Bebek ve annenin sağlıklı, konforlu bir gebelik süreci yaşamalarıiçin alınan pilates eğitiminin önemini vurgulayanUĞUR ” Gebelik pilatesine hamilelerimiz, doktorlarımız izin verdiği sürece 12. ve 16. haftası arasında başlayabilir. Ortalama olarak haftada 2 veya 3 defa doğuma kadar güvenle yapılabilir. Gebelik pilatesinde önceliğimiz anne adaylarımızın daha mutlu konforlu bir hamilelik geçirmesini sağlamaktır. Gebelik pilatesi pelvik taban kasları, karın kasları, omurga ve sırtı güçlendiren egzersiz bütününü kapsar.Bunun yanı sıra doğru nefes alma, rahatlama, gevşeme, denge kurma, konsantrasyon sağlamak gibi de bir çok faydaları vardır. Gebelik pilatesinde kullanılan materyallerle de çalışmak mümkündür. Egzersizlere önce 15 dakika ile başlanır sonra egzersiz süreleri arttırılır. İdeal olan tüm egzersizler 35 – 45 dakikalık egzersiz seansları arasında gerçekleşmelidir. Gebeliğinson haftasının da yoğun olarak solunum (nefes) gevşeme pozisyonlarına ağırlık verilir. ” diye bilgi verdi.

Gebelik pilatesi sonrası Hemşire Kübra DEMİRBAŞ annelere emzirme, emzirme teknikleri, süt oluşumu , emzirme sıklıkları veanne sütü saklama koşullarını anlatarak, annelerinde merak ettiği soruları yanıtladı. DEMİRBAŞ anne sütünün emzirdikçe çoğaldığını bu nedenle anne adaylarımızın bebeklerini emzirmeye özen göstermesini vurguladı. Bu nedenle bebekler yaklaşık her 2 saatte bir emzirilmeli, bebek uyuyor olsa bile uyandırılmalıdır. Annelerin göğüslerinin yara olmaması ve sütün gelmesi için bebeğin ağzı tüm aleolayı kavramalıdır.” diye altını çizdi.

Anne sütünün saklanması

Hemşire Kübra DEMİRBAŞ anne sütünün saklanması konusunda da annelerimizin titiz olmalarını istedi. DEMİRTAŞ “ çok sütü olan anneler veya çalışan anneler sütlerini sağmak zorunda kalabilir. Anne sütünü sağdıktan sonra süt, buzlukta 3 ay, buzdolabı rafında 3 gün, oda sıcaklığında 3 saat muhafaza edilebilir. Buzluktan çıkartılan süt önce buzdolabı rafında çözülünceye kadar bekletilmeli, raftan çıkarılan süt oda sıcaklığında benmari usulü ile tüketilmeye hazırlanmalıdır. Buzluktan çıkarılan kalan sütü tekrar buzdolabında saklamak uygun değildir. Artan sütler bir daha kullanılmamak üzere çöpe atılmalıdır.” dedi. DEMİRBAŞ anne adayının anne sütü ile mamanın karıştırması hakkındaki sorusuna ise, bu yöntemin kesinlikle yanlış olduğunun cevabını verdi.

“Bebeğinizi kucağınıza aldığınızda her şey bitiyor”

Ebe Dilek KANAT ise annelerin doğum sürecinde ki streslerine dikkat çekti. KANAT “ Annelerin doğum stresi bebeği de etkilemektedir bu durumda doğum sürecini olumsuz yönden etkilemektedir. Anne adayları sakinliklerini korumalı, olumlu düşünmeli ve doğuma odaklanmalıdır. Gebelik hastalık değil özel bir andır, bebeğinizi kucağınıza aldığınızda her şeyi unutmuş olacaksınız.” diye konuştu.

Eğitim sonrası anne adaylarına sertifikaları dağıtıldı.

(0222) 335 03 35 7/24 bize ulaşabilirsiniz.