Kadınlar için vajinal estetik uygulamaları yaygınlaşıyor

Genital estetiğin bilenen ancak son zamanlarda yaygınlaşan bir uygulama olduğunu anlatan Özel Ümit Vişnelik Hastanesi Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Seda Uysal Aydın, uygulamaya ilişkin bilgilendirdi.
Fizyolojik sorunların yanı sıra, estetik kaygılarla da vajinal estetik yapılabildiğini aktaran, Op. Dr. Aydın, “Güzel görünüm kişiden kişiye değişebiliyor, bunun bir standardı yok, nasıl dudak dolgusu yaptırırken herkesin farklı bir zevki varsa vajinal estetik de tamamen kişinin kendisine ve partnerine göre değişir.” diye konuştu. Gebelik hormonları ile genital bölgede kararma ve yaş ilerledikçe de deformasyon ve sarkma olabildiğini aktaran Dr. Seda Uysal Aydın, “Özellikle normal doğumlarda sarkmaları daha sık görebiliyoruz, bu aynı zamanda kişinin bağ dokusu ile ilgilidir, bağ dokusu kuvvetli olan kadınlarda yaşla birlikte sarkmalar yaşanmayabilir, ancak bu doku kuvvetli değilse sarkmalar yaşanır.” dedi.

PRP İLE HAZZI ARTTIRMAK OLANAKLI

Sıkı iç çamaşırı ve tayt giymenin de vajinal renk değişimlerine neden olabileceğini belirten Aydın, adet öncesinde, adet döneminde de koyulaşma yaşanabileceğini söyledi. Genital bölgeyi beyazlatma uygulamaların başında PRP ve mezoterapi geldiğini dile getiren Aydın, lokal anestezi ile uygulanan yönteme ilişkin şunları aktardı: “Bu yöntem yalnızca estetik değil, işlevsel olarak da fayda sağlanıyor. PRP ile hastanın kanını alıp zengin kök hücre kısmını ayırıp, genital bölgeye enjekte ediyoruz ve bu da o bölgede bir tazelenme sağlıyor ve beyazlatmada etkili oluyor. Bunun yanı sıra PRP ile; yaşla birlikte gelen kurumaların giderilmesinde ve ıslaklığın geri gelmesinde de etkili sonuçlar alınabiliyor. Burası aynı zamanda erojen bölgelerin olduğu yerlerdir, PRP ile bu bölgeyi tazeleyip, cinsel haz almayı arttırma konusunda fayda sağlanabiliyor 4- ile 6 seans sonrası haz alma artıyor. Yine PRP’yi idrar yoluna yaparak da kadınlardaki idrar kaçırma sorunlarının tedavisinde kullanabiliyoruz.”

VAJİNUSMUS SORUNU İÇİN BOTOKS

Vajinal bölgeye uygulanan botoks yöntemini de anlatan Özel Ümit Vişnelik Hastanesi Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Seda Uysal Aydın, şöyle konuştu: “Botoks ise daha çok vajinusmus sorununda kullandığımız bir yöntemdir. Botoks yaparak bölgedeki ani kas kasılmalarının önüne geçeriz, botoksun etkisi etkisi en az 6 aydır, bu süre boyunca kasılama olmayacağı için ilişki daha kolay yaşanacaktır, bu süre zarfında da kişi ilişkiye girmeye alıştığı için sonrasında vajinusmus sorunu yaşanmayabilir, ancak psikolojik kökenli bir sorun olduğunda önce farklı yöntemlerle bu sorunu çözmeye çalışırız.” Vajinal bölgedeki sarkmalar için dolgu ve ameliyat yönteminin de kullanıldığını sözlerine ekleyen Dr. Uysal, “Burada önemli olan erojen bölgelere zarar vermeden, istenen uygulamaların yapılmasıdır.” şeklinde konuştu.