Olursan Kitap Kurdu, Kurtarırsın Bu Yurdu

Eskişehir Özel Ümit Hastaneleri tarafından düzenlenen geleneksel resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Eskişehir Özel Ümit Hastaneleri tarafından bu yıl 6’ıncısı düzenlenen ‘Olursan kitap kurdu, kurtarırsın bu yurdu’ konulu resim yarışması sonuçlandı. Birçok okuldan çok sayıda eserin katıldığı resim yarışması sonunda derece alan öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi.

Yarışmada birinciye bisiklet, ikinciye tablet, üçüncüye mp4 çalar verilirken, mansiyon almayı hak kazanan öğrencilere ise dünya klasikleri verildi.

Özel Ümit Hastanesi’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Başhekim Dr. Selim Murat Ürer kitap okumanın önemine dikkat çekerek, “Çocuklarımızı kitap okumaya teşvik etmek amacıyla düzenlemiş olduğumuz bu yıl ki resim yarışmamızın konusu ‘Olursan kitap kurdu, kurtarırsın bu yurdu’ şeklinde belirledik. Resim yarışmamıza katılarak hayal dünyalarını bize açan çocuklarımıza, onları cesaretlendiren öğretmenlerine, velilerine yarışmamıza destek veren okul müdürlerine ve tabi Özel Ümit Hastaneleri yönetimine teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından ödül törenine geçildi. Düzenlenen yarışmada birinci olan Hasan Polatkan Ortaokulu 7/A sınıfı öğrencisi Salih Tuncer Dalan, ikinci Şehit Barış Öztürk Ortaokulu 7/E sınıfı öğrencisi Nisanur Yılmaz, üçüncü Sami Sipahi Ortaokulu 7/I sınıfı öğrencisi Doğa Şahin ile mansiyon almayı hak kazanan Melahat Ünügür Ortaokulu 8/E sınıfı öğrencisi Melek Tosun, 30 Ağustos Ortaokulu 7/D sınıfı öğrencisi Ege Özen, İstiklal Ortaokulu 8/B sınıfı öğrencisi Melike Uçal’a ödülleri takdim edildi.

Öte yandan yarışma sonunda derece alan öğrenciler ücretsiz göz muayenesinden yararlanırken, eserleri ise 2019 yılı takviminde yer alacak.

Eserleri sergilenmeye giren öğrencilerin isimleri ise şöyle:

Begüm Özkan, Serra Coşkan, Mert Teke, Burcu Kızılin, Ezgi Güneş, İrem Çay , Efsa Tunç, Zeynep, Sıla Başkaya, Ayşe Aslı Aydoğdu, Damla Nur Öcal , Eylül Çetintürk, Gamze Eraslan, Irmak Kılıç, Nursena Mut, Nursima Balkan, Elif Ünlü, Elif Kalaycı, Ömer Fatih Kaymış, Ayşenaz Uşaklı, Sıla Yonar, Sude Ömriye Kınık, İklime Tetik, Nisa Özkeser, Zeynep Korkmaz, Ayşegül Kartal, Sinem Gencebay, Zişan Kocaoğlu, Şerife Nur Karakaya, Kezban Ünal, Simay Duru Ceylan.