Ümit Hastanesi’nde Resim Yarışmasına Katılanlara Ödülleri Verildi

Özel Ümit Hastaneleri geleneksel resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Birçok okuldan çok sayıda eserin katıldığı resim yarışması sonunda derece alan öğrencilere ödülleri takdim edildi. Yarışma sonunda derece alan öğrencilerin eserleri 2018 yılı takviminde yer alacak.

Özel Ümit Hastanesi’nde sergilenen ve düzenlen ödül töreninde bir konuşma yapan Özel Ümit Hastanesi Başhekimi Dr. Selim Murat Ürer şunları söyledi: “Özel Ümit Hastaneleri olarak geleneksel hale getirerek yaptığımız ve bu yıl beşincisini düzenlediğimiz resim yarışması ödül törenine hoş geldiniz.

Çocuk hakları sözleşmesinin 12. Maddesi ‘Çocukların görüşlerini serbestçe ifade edebilme hakkı’ düzenliyor. Çocuklarımızın kendileri ile ilgili görmek istediklerini tasavvur etmelerini sağlamak ve gelecek nesillerin özgürce ve haklarını bilerek büyümelerini istiyoruz. Bu konu da toplumsal bilinci artırmak, çocuklarımıza, ‘Benim de haklarım var’ toplumsal mesajını iletmek ve toplumun konuya dikkatini çekmek için bu yıl ki resim yarışmamızın konusunu; ‘Çocuğum, Haklarımla varım ben’ şeklinde belirledik.

Resim yarışmamıza katılarak hayal dünyalarını bize açan çocuklarımıza, onları cesaretlendiren öğretmenlerine, velilerine yarışmamıza destek veren okul müdürlerine ve tabi Özel Ümit Hastaneleri yönetimine teşekkür ediyoruz.

Bugün burada dereceye giren çocuklarımızı ödüllendireceğiz, ancak resim yaparak yarışmaya katılan tüm çocuklarımız özel bir teşekkürü hak ediyor. En büyük teşekkür tabi çocuklarımıza.”

Öte yandan öğrencilerin eserleri bir hafta boyunca Özel Ümit Hastanesinde sergilenecek.

5. Geleneksel ödül töreninde dereceye giren isimler ise şöyle oldu:

Birincilik ödülü Şehit Barış Öztürk Ortaokulu’ndan Sinem Demirtaş, İkincilik ödülü Gündüzalp Ortaokulu’ndan Rumeysa Can, Üçüncülük ödülü Toki Şehit Emre Bolat Ortaokulu’ndan Tuğba Güngördü. Mansiyon almaya hak kazanan öğrenciler ise Sakarya eğitim kurumları’ndan Mert Teke, Ticaret Odası Ortaokulu’ndan Eylül Çetintürk, İstiklal Ortaokulu’ndan Sıla Yonar ve Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu’ndan Beren Ilgın Yıldız oldu.

Sergilenen diğer eserlerin sahipleri ise şöyle:

Şeniz Uludağ, Burcu Kızılin, Nursima Balkan, Rüveyda Şahin, Zeynep İmrak, Batuhan Kayatepe, Salih Tuncer Dalan, Miray Yaşar, Cemre Ada, Dilan Nur Arslan, Ebrar Demiral, Melike Mübarek, Beyza Keskin, Dilara Aslan, Aleyna Tunçyürek, Elfin Gener, Nehir Bektaş ve İrem Uçtu.

Resim yarışmasında değerlendirme kurulu ise şu isimlerden oluştu: M. Sevda Togay, Uğur Şahin, Nermin Şahin.